Trabzon 1 Şubesi

Genel Başkanımızın Katılımıyla Genişletilmiş İl Divanımızı Yaptık

Genel Başkanımızın Katılımıyla Genişletilmiş İl Divanımızı Yaptık

Genel  Başkan Ali YaALÇIN’ın katılımıyla gerçekleşen il divan toplantısına Memur-Sen konfederasyonuna bağlı sendika şube başkanları, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin MUMCU ve üyeler katıldı. 

Kur'an tilavetiyle başlayan programda daha sonra konuşmalara geçildi.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet KARA selamlama konuşmasını yaptı. Başkan," Bu salgını atlatıp bundan önceki dönemlerde olduğu gibi daha samimi toplantıları gerçekleştireceğimizin işaretini salondan anlıyorum. Örgütleri ayakta tutan birlikler vardır. Duygu ve amaç birlikleri. Trabzon’da 15 bin üyemiz var, bu duygu birlikteliğinin sonucu olarak buradalar. Mesailerinden çıkıp toplantımıza katılmışlar. Türkiye’nin daha özgür ve rahat olması hedef ve amacı üzerine bir araya gelmiş bir toplumuz." dedi.

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram TOMBUL, selamlama konuşmasını yaptı.Gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin MUMCU kürsüye geldi. Başkan, " Akif İnan hocamızın zamanında attığı tohumu fidana dönüştüğünü görmek çok güzel. Sendikacılık belli yapıların elindeydi. Bu mecraya el atılmasıyla birlikte köklü bir çınara dönmesi bizi memnun ediyor. Divan toplantısında aranızda bulunmaktan dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum." dedi.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Ali YALÇIN,  konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geldi. Genel Başkan," İl Divan toplantımıza teşrif eden misafirlerimize, üyelerimize teşkilatımızın uç beylerine selam olsun. Memur sen ailesi olarak bu zamana kadar uzun bir zaman dilimi geçti. 14 Şubat 2022 de 30. Yılımıza girmiş olacağız." dedi.

Genel Başkan, "Kamu görevlileri sendikacılığının toplu sözleşme hakkı sonrası önemli kazanımlara imza attığına dikkat çekerek, “Toplu sözleşmelerle toplam 350 kazanım oluştu. Aldığımız haklar, elde ettiğimiz kazanımlar kendiliğinden olmadığı gibi, gökten zembille de gelmiyor. Hepsinin altında terimiz, yerimiz ve imzamız var. Örgütlü mücadelemiz olmasa çözümünü sağladığımız sorunlar, sorun olarak konuşulmaya devam ediyor olacaktı hâlâ” dedi.

"Olmamız gereken nokta daha fazlası. Açlık ve yoksulluk sınırı araştırmalarında tüm kategorilerin yoksulluk sınırının üstünde olması için mücadele veriyoruz. Bu işe baş koymamış olsaydık bu iş buralara gelmezdi. Daha fazla koşmak daha fazla yorulmak sendikacı arkadaşlarımızın birinci görevidir. Trabzon’daki yönetimlerimize destek kuvvetlerimize tüm arkadaşlarımıza uykusuz geceleri için teşekkür ediyorum. 

Çalışıyoruz, çabalıyoruz emeğimiz peşkeş çekiliyor. Sizin oluşturduğunuz kazanımı bedavan, hiç bir çaba sarf etmeden başkaları da alıyor. Bizim sorunumuz bu. Bedava yok öyle bir şey. Memur sendikacıları olarak mücadele ediyoruz. Bizim kazanımızı bedava aldıkları için üye olmuyorlar. Bir makas koyalım, toplu sözleşme ikramiyesini arttıralım dedik ve üye olanla olmayan arasına 400 TL fark koyduk.

Memur sendikaları ve işçi sendikaları hemen hemen aynı zamanda işverenle görüşüyor. Onlar 2020-21'i görüşüyor biz ise 2022-23'ü görüşüyoruz.Aradaki fark bundan. Biz pazarlığı önceden yapıyoruz. Tahmini enflasyon rakamları üzerinden yapıyoruz. Aynı zaman dilimini kapsamıyoruz.Sendikalı bir kamu görevlisi için  %30’un üzeri bir oran aldık. İş kolu bazlı farklı kazanımlarla  %40.22’ye çıkıyor. Birçok kazanım elde ettik. Toplu sözleşme çok önemliydi ve bu eşiği atladık." dedi.

Konuşmaların ardından Trabzon Memur-Sen Genişletilmiş İl Divanı sona erdi.