Trabzon 1 Şubesi

"Bir Bilenle Bilge Nesil " Projesi Ödül Töreni Yapıldı

Trabzon Eğitim Bir Sen 1 No'lu Şube tarafından düzenlenen “ Bir Bilenle Bilge Nesil Kitap Okuma ve Kompozisyon Yazma ”  yarışması’nın ödül töreni Trabzon Merken Fen Lisesi konferans salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.

 

Eğitim Bir Sen'in hayata geçirdiği “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin ödül törenine ,Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin NUHOĞLU, Ortahisar Ak Parti İlçe Başkanı Selahaddin ÇEBİ, Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet KARA,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri,  Birlik Vakfı Trabzon Şube Başkanı Zekeriya ERTÜRK, ÖNDER Trabzon Şube Başkanı Ali ÇOLAK, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı ödül törenine ilgi yoğundu.

 

Ayasofya Camii imam hatibi  Mustafa AKTAŞ'’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla devam etti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan  Trabzon  Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Başkan’ı Mehmet KARA , Eğitim Bir Sen’in oluşturmuş olduğu Bir Bilenle Bilge Nesil’in temel felsefesini; aklı selim, kalbi selim, zevki selim gençlik tasavvurunun oluşturduğunu vurguladı. Trabzon’da projenin yaklaşık 3000 öğrenci ve 92 danışman öğretmen ile yürütüldüğünü söyleyen KARA,  emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

Trabzon’da ortaöğretimde öğrenim gören üç bini aşkın öğrencinin katıldığı yarışmada 100 öğrenci ödül aldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip  Lisesi öğrencisi Esmanur KOÇ birinciliği, Trabzon Merkez Fen Lisesi öğrencisi İclal KIR ikinciliği, Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi öğrencisi Talha UĞURLU  üçüncülüğü , Yomra Anadolu Lisesi öğrencisi Hayrünnisa AYDEMİR ise dördüncülüğü ele etti. Yarışmada birinci olan öğrenciye 4.000 tl , ikinciye 3.000 tl, üçüncüye 2.000 tl, 4. olan öğrenciye 1.000 tl. ve 100 öğrenciye ise sırt çantası ödülleri verildi. Program, ödüllerin verilmesiyle ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.