Trabzon 1 Şubesi

Bakan ve Genel Başkan

Memur-SenTrabzon İl Divanı  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU ve Eğitim-Bir-Sen  Genel Başkanı Ali  YALÇIN'ın katılımıyla gerçekleştirildi.  Programda konuşan Yalçın, sendikal gündemi, çalışanların sorunlarını ve ülke meselelerini gündeme getirdi.

Trabzon Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından düzenlenen toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU ve  Ali YALÇIN’ın yanı sıra , Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa ŞEN, Ak Parti Trabzon Millet Vekili Bahar AYVAZOĞLU, Ak Parti Trabzon Millet Vekili Adayı Yılmaz BÜYÜKAYDIN,Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin GENÇ,Trabzon Ak Parti İl Başkanı Dr. Sezgin MUMCU, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin ÇEBİ, çevre illerden gelen Memur-Sen İl Başkanları, İl ve İlçe Müdürleri, Şube Müdürleri,  Şube Başkanları, iş yeri temsilcileri, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı. Programda üyelere hitap eden Yalçın, Kamudaki ücret adaletsizliğinin Temmuz ayı beklenmeden hemen giderilmesi gerektiğine değindi, “Emekçiye verilen her türlü değeri kıymetli buluruz. Ama emekçiler arasında oluşan makası asla doğru bulmayız. Bu çalışma barışını bozar insanları küstürür ve yıldırır. Bu durumu düzeltmek için adım atılmasını bekliyoruz. Kamu işçileri için geçerli olan sebeplerin başta kamu görevlileri olmak üzere bütün çalışanlar için geçerli olduğu unutulmamalıdır. Verilen kararlarda, çalışanlar arasında ayrım ya da tercih olarak görülmesine fırsat verilmemelidir. Gelinen bu noktada, Sayın Cumhurbaşkanımızın “Memurlarımız müsterih olsunlar. Onların hakkını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur.” ifadesi 1 Mayıs’ta alenen ifade ettiğimiz konunun ve sorunun görüldüğünün işaretidir. ” ifadelerini kullandı.

Yalçın, Kamu görevlilerine Temmuz ayında toplu sözleşme artışı, enflasyon farkı ve bunlara ilave olarak Refah Payı verileceği ifade edildiğine değindi. Talebimiz, kayıpların telafisi için Temmuz ayı beklenmeden, çalışma hayatında barışı tesis edecek, taban ve tavan arasında açılan makası daraltacak Seyyanen Zammın vakit kaybedilemeden yapılmasıdır. ” şeklinde konuştu.
 

"Kamu hizmetinin yerine getirilmesinde asli görev üstlenen, bütün zorlu şartlara rağmen görevini eksiksiz icra eden kamu görevlileri, beklentilerin karşılanmasını, kayıpların giderilmesini beklemektedir. Bu çerçevede Memur-Sen olarak; çalışma barışını bozan, unvanlar arasında uçurumu büyüten bu ücret adaletsizliğinin bir an önce düzeltilmesini tekraren yineliyoruz." diyen Yalçın ," Bu ülke 28 Şubat Darbesi döneminde kamu çalışanlarına beklentinin üzerinde zam veren 54. Hükümetin Başbakanı Erbakan Hoca’ya 'Hükümet bizi para ile satın almak istiyor' diyerek karşı duran, memurun yanında değil boğazın bankerleri yanında saf tutan, sokakları 'laiklik elden gidiyor, şeriat geliyor' nümayişleriyle manipüle eden, kışlaya kuzu kuzu brifing almaya gidip sivil siyasete aslan kesilen, darbecilerin tankları üstünde marşlar söyleyen sözde emek örgütleri ve liderlerini gördü." şeklinde sürdürdü.

 

Konuşmasında 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değindi. Genel Başkan Yalçın, “Memur-Sen teşkilatı olarak bizler ülkemiz, milletimiz ve istikrar adına ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Biz toplumun değerlerini, köklerinden gelen o güçlü yapıyı benimsiyor ve destekliyoruz. Aynı hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürecek ve üzerimize düşen görevi yapacağız” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği durum ortada, tabii ki millet, bütün dünya bunu ilgiyle takip ediyor. Dostlarımızın hoşuna gidiyor, düşmanlarımıza korku salıyor." dedi. Trabzon'dan AK Parti milletvekili adayı olan Karaismailoğlu, kentteki bir restoranda düzenlenen "Memur-Sen Buluşması"nda, Türkiye'nin 2002'den beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetleriyle çok şeyler kazandığını söyledi. Karaismailoğlu, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkati çekerek, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçiminden bahsediyoruz. Pazar günü, Türkiye'nin 21 yıldır kazanımlarının devam etmesi için çok önemli bir tercihte bulunacağız." diye konuştu.

Geçen hafta açılışı yapılan Zigana Tüneli'ne ilişkin katılımcılara bilgi aktaran Karaismailoğlu, şu değerlendirmede bulundu:"Bugün, mühendisimizle dünyanın en büyük mühendislik teknolojilerini Türkiye'de kendimiz yapıyoruz ve bunu da yurt dışına ihraç ediyoruz. En kıymetli ihracat, kilogramı olmayan ihracattır. O da nedir ? Mühendisliktir, danışmanlıktır ve yazılımdır. Türkiye bunları artık yapar hale gelmiştir. Türkiye kendi teknolojisini üreten, geliştiren ve ihraç eden konuma gelmiştir. Bunlar kolay kazanılmadı."Karaismailoğlu, Türkiye'de 21 yılda 15 Temmuz darbe girişimi ve Gezi olayları gibi çok şeyler yaşandığının altını çizerek, şöyle devam etti:"Gezi olayları sonrası ne dediler, 'Üçüncü köprüyü yapmayacaksınız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, İstanbul Havalimanı'nı yapmayacaksınız.' dediler. Niye yapmayacaksın? Hadi bir düşünün. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yok, Avrasya Tüneli yok, Marmaray yok. Bırakın İstanbul'u, Türkiye kitlenir kalırdı. İşte milleti için devleti için çalışmak bu. Ülkenin geleceğini düşünmek bu."

Bakan Karaismailoğlu, 14 Mayıs seçimlerinde bir tarafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, diğer tarafta da bütün Türkiye düşmanlarının birleştiği ve desteklediği bir ittifak olduğunu savundu.Karşı taraftaki ittifak adayının yıllar önce, Sabiha Gökçen'e havalimanı yapmayı, Tuz Gölü'ne alabalık tesisi yapmaya benzettiğini anlatan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:"İşte vizyonsuzluk budur arkadaşlar. Bu vizyonsuzların dediği Sabiha Gökçen Havalimanı'nda her gün 600 uçuş ve 100 bin vatandaşımızı misafir ediyoruz. Gezi olaylarında, 'Yapmayın' dedikleri İstanbul Havalimanı şu anda her gün 250 bin yolcuya ve 1450 uçağa ev sahipliği yapıyor. İşte ülkemiz böyle gelişiyor, büyüyor. İhracat rakamları o yüzden rekorlar kırıyor. Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden birisi arasına gelmesi işte bu güçlü altyapıları nedeniyle oluyor."Karaismailoğlu, iHA'lara, SİHA'lara, Kızılelmalar'a ve KAAN'lara ancak Türkiye düşmanlarının karşı çıkacağını vurgulayarak, "İşte onlar karşımızda duruyorlar şu anda, dezenformasyon yapıyorlar. Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği durum ortada, tabii ki millet, bütün dünya bunu ilgiyle takip ediyor. Dostlarımızın hoşuna gidiyor, düşmanlarımıza korku salıyor." dedi.Milletin, 14 Mayıs'ta ülkenin geleceği için oy kullanacağını belirten Karaismailoğlu, Türkiye'nin gelecek 50 yılını planladıklarını söyledi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:"Sendikal haklar konusunda olsun, ücretlerdeki gelirlerin yükseltilmesi konusunda olsun Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman çalışanın yanında olmuştur ve bundan sonra da çalışanın yanında mutlaka olacaktır. Süreci takip ediyordur. Eğer bir karar vermişse, ikinci adımını da mutlaka planlı yapmıştır. Ondan hiçbir endişeniz olmasın. diyerek konuşmasına son verdi.

 

TRT Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında Türkiye 1.'si olan Muhammet SAKA hocanın Kur'an-ı Kerim  Tilaveti ile başlayan programda, Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet KARA, AK Parti Trabzon Millet Vekili adayı Yılmaz BÜYÜKAYDIN, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin GENÇ ve  AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar AYVAZOĞLU'da selamlama konuşması yaptılar.