Trabzon 1 Şubesi

Bir Bilenle Bilge Nesil Ödül Töreni Trabzon’da Coşkuyla Gerçekleştirildi

Trabzon Eğitim Bir Sen 1 No'lu Şube tarafından düzenlenen “ Bir Bilenle Bilge Nesil Kitap Okuma ve Kompozisyon Yazma ”  yarışmasının ödül töreni Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde geniş bir katılımla yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Trabzon 1 No'lu Şube’nin gerçekleştirdiği “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin ödül törenine Ak Parti 25. ve 26. dönem Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula KÖSEOĞLU ve  27. dönem Trabzon Milletvekili  Bahar AYVAZOĞLU, Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Talat YAVUZ, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan UYGUN, Ak Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin AYDIN, Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet KARA, Eğitim Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Muhammet SARI, Eğitim Bir-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail ÇELENK, Memur-Sen'e bağlı sedikaların Trabzon Şube Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı ödül törenine ilgi yoğundu.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla devam etti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan  Trabzon  Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Başkan’ı Mehmet KARA , " Öğretmen ve öğrencilerin birlikte bir şeyler öğrendiği, ufuk kazandığı, yeni bakış açılarına kavuştuğu bu proje ile geleceğimizin teminatı olan gençlerimize dokunduk. Ben bugün burada, bu muazzam tabloda yarının akademik birikimini, Türkiye’nin entelektüel geleceğini, heybetini inancından, gücünü medeniyet birikiminden alan bilge nesli görüyorum” dedi. Kaybedeni olmayan projenin Trabzon’da yaklaşık 3200 öğrenci ve 110 danışman öğretmen ile yürütüldüğünü söyleyen KARA, Bir Bilenle Bilge Nesil projesinin dalga dalga büyüdüğünü, yayıldığını kaydetti, “Bu muazzam tablonun ortaya çıkmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim medeniyetimiz gençlerin omuzlarında yükselmiştir. Biz imkân sağladık, siz gayreti ortaya koydunuz ve bu iş birliğinden büyük bir gelecek potansiyeli doğdu” ifadelerini kullandı. 

Trabzon’da ortaöğretimde öğrenim gören 3200 öğrencinin katıldığı yarışmada 265 öğrenci ödül aldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Tuana ZAİM birinciliği, Trabzon Merkez Fen Lisesi öğrencisi İclal KIR ikinciliği, Dursun Ali Kurt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sümeyye AYYILDIZ ve Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi öğrencisi Talha UĞURLU  üçüncülüğü paylaştılar.  Yarışmada birinci olan öğrenciye Umre , ikinciye Balkan Turu, üçüncülere Yurtiçi Gezisi, 100 öğrenciye Çanakkale Ziyareti, 61 öğrenciye bisiklet, 100 öğrenciye ise sırt çantası ödülleri verildi. Ayrıca projede görev alan danışman öğretmenlere ve değerlendirme kurulunda yer alan öğretmenlere 100 adet hediyenin yanı sıra kura ile belirlenen 10 öğretmene de Yurtiçi Gezisi hediye edildi.  Program, ödüllerin verilmesinin ardından Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Talat YAVUZ kapanış konuşması yaptı. Talat YAVUZ, medeniyet değerlerimize dayalı bir eğitim düzeni inşa etmenin önemine dikkat çekerek, “Ahlakın, hikmetin, hakikatin, kalkınmanın ve hukukun eğitimle ilişkilerini bütün yönleriyle kavrayan, gelişmeye açık bir eğitim sistemini, yeniden büyük Türkiye’nin ve medeniyetin inşasına dair gayret ve faaliyetlerin olmazsa olmazı olarak görüyoruz” dedi. YAVUZ, okumanın soylu bir erdem olduğunu ifade ederek, “En büyük hedeflerimizin başında ilim, irfan ve erdem sahibi gençler yetiştirmek gelmektedir. Bu amaçla yedi yıldır düzenlediğimiz Bir Bilenle Bilge Nesil projesi, okuyan, yazan, üreten, sorgulayan, ahlaklı, imanlı, millî ve manevi değerlere sahip gençliğe hizmet eden kıymetli bir projedir” şeklinde konuştu. 

Hayatın her anını yöneten bir imanın, insanı temel kabul eden bir irfanın, önce insan diyen bir izanın sendikal kulvardaki öncüleri olduklarını vurgulayan YAVUZ, 32 yıllık bir irfan ve erdem hareketi olarak, hak arama ve adalet mücadelesinde önemli mesafeler katettiklerini söyledi. YAVUZ, Trabzon 1 Nolu Şube yönetimine, projede yer alan öğrencilere ve danışman öğretmenlere, emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, sözlerini tamamladı. Toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.