Trabzon 1 Şubesi

EĞİTİM-BİR-SEN’DEN DOPDOLU YILSONU ETKİNLİĞİ

Trabzon şubesi olarak her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz yılsonu etkinliği bu yıl Kayabaşı yaylasında gerçekleşti. Yaklaşık yedi yüz üye ve yakınlarının katıldığı etkinliğe Memur-Sen il temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Trabzon il başkanı Mehmet KARA, KTÜ Temsilcisi Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Ordu il başkanı İsmail ÇELENK ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer KIRBAÇ, ve Şube Müdürü Zekeriya TAŞAN katıldılar.

Etkinlikte çocuklar arası çuval yarışması, bayanlar dart yarışması, bayanlar, çocuklar ve erkekler halat çekme yarışmaları yapıldı. Özellikle büyük çekişmeye sahne olan halat çekme yarışmasında finalde Tonya’yı yenen Hayrat birinci oldu. Dereceye girenlere ödülleri Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer KIRBAÇ, KTÜ Temsilcisi Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Şube Müdürü Zekeriya TAŞAN tarafından verildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Tamer KIRBAÇ da ‘Biz yöneticiler bütün eğitim çalışanlarını bir arada görmeyi çok arzu ederiz. Ama bu gün Eğitim-Bir-Sen, başkanından yönetimine, üyesine kadar çok güzel bir birliktelik örneği gösterdi. Bu anlamda Allah birliğinizi bozmasın diyorum. Hepinizi selamlıyorum’, dedi.

Şube başkanımız Mehmet KARA da konuşmasında şunları söyledi: Değerli Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ailesi hepiniz etkinliğimize hoş geldiniz. Öncelikle geçtiğimiz günlerde şehit edilen evlatlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine ve ülkemize başsağlığı dileyerek sözlerime başlıyorum. İlimizde yapılan törene halkımızın gösterdiği katılım teröre karşı refleksimizi de ortaya koymuştur. İşte biz buyuz, hep beraber seviniyor, hep beraber üzülüyoruz. Camiamız, ülkemizin sadece doğusunda, sadece batısında değil, memleketin her tarafında her köşesinde toplumsal refleksini ortaya koyduğu gibi sendikal refleksini de ortaya koymaktadır. Bu anlamda hükümetin toplu sözleşme sürecinde takındığı tavra karşı gösterdiğimiz refleks de bir örnektir.

Bizim sendikacılığımız birilerine iftira atmak üzerine kurulmamıştır, yalan üzerine kurulmamıştır, karalamaktan rant beklentisi üzerine kurulmamıştır. Kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İNAN hocamızın ortaya koyduğu değerler üzerine kurulmuştur. Bu değerlerin kaynağını da hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bu nedenle bizim için özgürlükler önemlidir, iş hayatında, okulda kılık kıyafet serbestisi önemlidir, insan hakları önemlidir, darbelere, muhtıralara karşı durmak önemlidir. Dün Mehmet Akif İNAN hocamız ve bir avuç inanmış yürek için ne önemliyse bu gün de 231 bin eğitim çalışanı için aynı değerler önemlidir.

Memur-Sen’i son toplu sözleşmede masadan kalkmamakla suçlayanlar sürecin sonuna kadar masada kalmıştır. Bunlar çocuk muydu? Bizden izin mi almaları gerekiyordu masadan kalkmak için? Yoksa geçmişten gelen irade gösterememe, inisiyatif kullanamama alışkanlıkları mı devam ediyor. Ek ödeme konusunda akıllarınca bizi suçlayacak, köşeye sıkıştıracaklar, kendilerinin ek ödemeyle ilgili beyanları, afişleri, pankartları hala hafızalarda değil midir?

Değerli kardeşlerim son olarak tekrar katılan bütün üyelerimize ve yakınlarına teşekkür ediyor, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Tamer KIRBAÇ, Şube Müdürümüz Sayın Zekeriya TAŞAN ve Ordu il başkanımız Sayın İsmail ÇELENK ile yönetimine de şükranlarımı sunuyorum.

Etkinliğimiz çevre temizliği çalışmasından sonra sona erdi.