Trabzon 1 Şubesi

Hayırlı Olsun

Başkanımız Mehmet KARA Kuzey TV'de 'Politik Bakış' Programına Katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan KARA eğitim sisteminde yeni yasalaşan 4+4+4 sisteminin eksiklikleri olmasına rağmen hayırlı bir gelişme olduğunu, milletin artık zorla giydirilen deli gömleklerinden yavaş yavaş kurtulduğunu dile getirdi.

Kuzey TV’den Politik Bakış programı yapımcısı ve sunucusu Ahmet Çağlar YILDIRIM’ın sorularını cevaplayan Mehmet KARA iki saati aşan programda enine boyuna her konuyu değerlendirme fırsatı buldu.

Son zamanlarda toplu sözleşme süreci ile ilgili yaşanan sıkıntılara değinen KARA ‘Aslında bu süreçten en fazla etkilenen Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’dir. İlk defa yetkili olarak oturacağımız toplu sözleşme masasında çalışanların hak ettikleri ücreti alması için uğraş veriyoruz. Ne hikmetse bu süreçten bile birileri ahlaksızca kendilerine çıkar sağlamaya çalışıyor.

Biz adam gibi bir toplu sözleşme yasasının çıkması için uğraş verirken birileri bizim memuru, çalışanı sattığımızı söyleyebiliyor. Şunu açık yüreklilikle söyleyeyim: Eğer hükümetin dediğini kabul etseydik yasa şimdiye kadar çoktan çıkmış olurdu. Ama hükümetin dediği gibi çıkardı. Burada aslında hükümet biraz da Memur-Sen’i köşeye sıkıştırmaya, tabandan gelecek baskılara dayanamayıp yasayı imzalamaya zorladı ama biz direndik. Direnirken de sabırla bize destek veren üyelerimizin yanımızda olması sevindiriciydi.

Önümüzdeki günlerde çıkmasını beklediğimiz yasa çıkar çıkmaz taleplerimizi bütün kamuoyuyla paylaşacağız.

Taleplerimizin karşılanmaması durumunda da meydanları doldurarak haklılığımızı sokaklarda anlatıp hakkımızı arayacağız.

Ben bu vesileyle bu akşam bizleri takip eden bütün Trabzonlulara, eğitim çalışanlarına ve üyelerimize iyi akşamlar diliyorum. Bir takım sıkıntılar çekilmektedir ama şunu bütün kamuoyu iyi bilsin ki Eğitim-Bir-Sen her zaman eğitim çalışanlarının yanında olacaktır.’