Trabzon 1 Şubesi

GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISI

Geniş katılımla yaptığımız toplantımıza Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay KAYA, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali GÜLDEMİR, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet KARA, Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanı Hasan ÇAKIR, Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Erkan BULUT, Büro Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa KAHRAMAN, Kültür-Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Yahya SAKA, Birlik Haber Sen Trabzon Şube Başkanı Nagehan USTA katıldı.

Toplantıda ayrıca Şekerbank  Bireysel Bankacılık Yönetmeni Ferit GEDİKLİ Memur-Sen Ailem Fayda Paketi hakkında bilgi verdi.

Toplantıda birim başkanları birer selamlama konuşması yaptılar.

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet KARA kısa bir konuşma yaparak şunlara değindi: Değerli arkadaşlar, güzel bir Pazar gününde burayı tercih ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Bu güzel günde biliyorum ki toplu sözleşmeyle ilgili güzel bir haber almak isterdik. Ama şunu hepinizin takdir etmesini istiyorum: Biz hükümetin istediği gibi bir toplu sözleşme sürecini asla kabul etmeyeceğiz. Çalışanların istekleri doğrultusunda çıkmayan bir yasayı asla kabul etmeyeceğiz.

Değerli arkadaşlar; bizler zaten bir aradayız ve görüşüyoruz bu yüzden sözü misafirlerimize bırakırken hepinize teşekkür ediyorum.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali GÜLDEMİR, konuşmasında özellikle son zamanlarda yaşanan 4+4+4 eğitim sistemine değindi. Bunun sadece 1997 ye dönüş olduğunu bunun dışında bir değişiklik olmayacağını söyleyerek şöyle devam etti: Şimdi kızları savunanlar, geçmişte başörtülü kızlarımız coplanırken neden seslerini çıkarmadılar. Arkadaşlar bunların derdi eğitim ya da kızlarımız değil, ellerinden kayan iktidarlarıdır.

Değerli arkadaşlar, sayısal çoğunluk kadar nitelikli çoğunluk da bizim için çok önemli. Mutlaka yönetimdeki herkes üyelerden daha fazla bilgili olmalı ve herkes taşın altına elini sokmalı. Kadın komisyonları da önem verdiğim bir konu. Kadınlarımızın yanımızda olduğu her çalışmamız bizim için başarıya daha yakındır. Bunun örnekleri şanlı tarihimizde mevcuttur.

Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay KAYA büyük beğeni toplayan konuşmasında şunlara değindi: Değerli Memur-Sen üyeleri geçen hafta Çanakkale Zaferi yıldönümü için Çanakkale’deydik. İşte bizi ayakta tutan Çanakkale ruhu olacaktır. Memur-Sen’e Çanakkale ışığı yol gösterecektir. İmralı ya da Silivri değil. Bize aynı zamanda milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY yol gösterecektir. Kurucu genel başkanımız rahmetli Mehmet Akif İNAN yol gösterecektir. Bize hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen geçmişimiz, ecdadımız yol gösterecektir.

Değerli kardeşlerim; her ürünü yetiştiren aslında toprak değil iklim özellikleridir. Anadolumuzun ikliminde Silivri sendikacılığı yetişmez, İmralı sendikacılığı yetişmez. Anadolu ikliminde Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Sağlık-Sen sendikacılığı yetişir.

Değerli arkadaşlar; Memur-Sen üyesi olmak kalabalık sürü olmak asla değildir. Memur-Sen aktif ve sosyal bir gruptur. Biz bu halimizle büyüdükçe Anadolu’nun 74 milyon insanının özeti gibi büyüyoruz. Biz, büyüklüğümüze yakışan yeni bir Anayasa istiyoruz. Bu millet mevcut darbe anayasasını kabul etmiyor, biz de etmiyoruz.

Toplu sözleşmeyi önemsiyoruz ve bizim Hasanımız Hans kadar bunu hak ediyor. Ülkenin kalkınmasına sağladığımız katkının karşılığını istiyoruz. Bunun yolu da toplu sözleşme yasasıdır. Bizim çalışanlarımızın beklentilerini karşılamayan bir toplu sözleşme yasasını asla kabul etmiyoruz. Biz Anayasa referandumuna bunun için destek vermedik.

Şunu iyi bilelim arkadaşlar: Çalışanların lehine olmadıkça hiçbir şeye imza atmayız. Eğer zamanında hükümetin dediğini kabul etseydik çoktan Ocak’tan beri sözleşme imzalanmış olacaktı. Şike yasası şikecilerin istediği gibi çarçabuk çıktı. Milletvekili zamlarıyla ilgili yasa hemencecik çıktı. Demek ki istenirse toplu sözleşme yasası da çıkabilir.

Geçtiğimiz yıl otomotiv sektörünün yaşadığı sıkıntıda hemen bir takım tedbirler alındı ve sektör temsilcilerinin rahatlaması sağlandı. Biz de yaklaşık 2 buçuk milyon devlet çalışanının bir an evvel rahatlamasını bekliyoruz. Ülkenin kaynakları yeterli. Herkese verirken bitmeyen bize sıra gelince nasıl bitebilir?

Genel Sekreter Günay KAYA’nın konuşmasından sonra birimlerin kendi aralarındaki çalışmalarını yaptı.

Daha sonra Rize’de yapılacak Genişletilmiş İl Divanı için Rize’ye geçildi.