Trabzon 1 Şubesi

KAYBETME KORKUSUYLA SALDIRIYORLAR

Eğitim-Bir-Sen İl Divan Toplantısını Sendika Binasında Yaptı

Toplantıya İlçe Temsilcileri ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Şube Başkanı Mehmet KARA açılışta yaptığı konuşmada son zamanlarda eğitim camiasında tartışılan eğitimdeki 4+4+4 şeklindeki yapılanmaya değindi. Malum sendika bu çalışmaya dayanarak 5. sınıfların ilköğretim ikinci kademeye dâhil edileceği, mevcut sınıf öğretmenlerinden 1/5’inin norm fazlası olacağı ve mağdur edilecekleri şeklinde kirli propaganda yapmaktadır. Öncelikle mevcut veriler ve ihtiyaçlar dikkate alındığında bunun söz konusu olmayacağını, hatta öğretmen ihtiyacının olacağını belirtmemiz gerekir.
Şu an mevcut durum dikkate alındığında bırakın fazlaya çıkmayı, çıkacak olan ihtiyacı bile karşılayamayacaktır. Hal böyleyken malum sendikanın felaket tellallığı yapması yaklaşan İLKSAN seçimlerinde koltuk kaybetme kaygısından başka bir şey değildir. Yıllardır öğretmenlerden zorunlu olarak yapılan kesintilerle oluşturulan rantı kaybetme kaygısı bazılarını mantıklı ve tutarlı hareket etmekten alıkoymaktadır. İLKSAN seçimleri konusunda arkadaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu konuya dikkat edelim, ve eğitim çalışanlarını İLKSAN kamburundan ve ayıbından kurtaralım.

Biliyorsunuz son zamanlarda Toplu Sözleşme süreciyle ilgili yaşanan sıkıntılar hepimizin gözleri önünde cereyan ediyor. Anayasa Referandumu yapılalı 17-18 ay oldu. Bu süreçte geçen çok yasa oldu. Toplu Sözleşme Yasası hala kabul edilmedi. Burada bazı bakanların direttiğini biliyoruz. Ama tek başına iktidar olan bir hükümetin Cumhuriyet tarihinde ilk defa maaşları belirleyemeden bir 15 Ocak yaşadık. Bunun arkasından Şubat geldi, Mart geliyor Nisan gelecek hala bir gelişme yok. Burada aslında önemli olan yasanın kör topal çıkmaması önümüzdeki yıllara da çözüm olmasıdır. Bizim bir önceliğimiz de Ek Ödemeler konusunda olumlu bir adım atılmasıdır. Üniversite öğretim elemanları ve öğretmenlerin ek ödeme kapsamı dışında tutmasını kabul edemeyiz. Toplu sözleşme masasında olmazsa olmazlarımızdan biri de ek ödeme olacaktır.

Başkan KARA şöyle devam etti: Değerli arkadaşlar, sendikamızın internet sitesini hem genelden hem de Trabzon özelinden takip edelim. Farklı yerlerde, farklı haber sitelerinde çıkan haberleri öncelikle kendi içimizde doğrulayalım, araştıralım.

Toplantı ilçe başkanlarının yaptığı değerlendirmelerden sonra bitirildi