Trabzon 1 Şubesi

Kırbaç’a Hayırlı Olsun Ziyareti

İlimize yeni atanan ve geçtiğimiz hafta göreve başlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Tamer KIRBAÇ’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Ziyaretimize İl Başkanımız Mehmet KARA ile beraber yönetim kurulumuzun bütün üyeleri katıldılar.

Ziyarette bir konuşma yapan başkan KARA ‘Öncelikle yeni görev yerinizde, Trabzon’umuzda size başarılar diliyorum. Sizi başarınız aynı zamanda Trabzon’un da başarısı olacağı için canı gönülden başarılı olmanızı diliyorum. Bizim sendika olarak ülkemizin eğitim çıtasının daha yukarıya çıkarılabilmesi için yaptığımız çalışmalar ülke kamuoyuna da yansımaktadır. Bundan sizin de bilginiz olduğunu tahmin ediyorum. Bu noktada bize düşen her ne varsa yasal çerçevenin sağladığı imkânlar ölçüsünde yapmaya hazırız.

Aslında gönül ister ki bir eğitim sendikası olarak öncelikli işimiz eğitim çalışanlarının ekonomik ve özlük hakları, mesleki gelişmeleri noktasında yoğunlaşsın. Maalesef Sayın Bakanımızın yaptığı açıklamalar ve konuşmaları, üslubu bizi alanda çok zor durumda bırakmaktadır. Bizler kendisinin iyi niyetli olduğuna inanıyoruz. Milli bayramlarla ilgili kutlamaların normal mecrasında yapılacak olması, Milli Güvenlik dersinin kaldırılması gibi uygulamalar bizim başından beri desteklediğimiz uygulamalardır. Bu anlamda duyduğumuz memnuniyeti sizlerle paylaşmak isteriz.  Bunun yanında öğretmenlerin mali ve özlük hakları, tatil süreleri ve mesleki yeterliklerinin sürekli sorgulanması da bizi rahatsız etmektedir. Öğretmen okusun araştırsın kendini geliştirsin ama bunun karşılığında ne vereceksiniz. İnsanların kendilerini geliştirme noktasında attığı her adım hem zaman hem de para açısından oldukça pahalı. Geçmişte yüksek lisans ve doktora yapanlara ek ders konusunda sağlanan avantajlar ellerinden alınmışken öğretmen neden kendini geliştirmeye ihtiyaç duysun? Öğretmenlik kariyer basamakları uygulaması ile ilgili hala oturmuş bir sistem kurulamamış, birçok öğretmen devletiyle davalık olmak zorunda kalmıştır. Bütün bunlar alt alta toplandığında akla gelebilecek her türlü fedakârlıkla işini yapmaya çalışanlar açısından olumlu bir tablo ortaya çıkmamaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürü Tamer KIRBAÇ da ‘Öncelikle ziyaretinizden duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Her insan bulunduğu yerde elbette başarılı olmak ister. Ben de burada kaldığım süre içerisinde başarıya katkı sağlamaya gayret edeceğim. Bu anlamda üniversiteler, sivil toplum örgütleri gibi unsurları da devreye sokmak için gerekeni yapacağım. Sayın Bakanımız öğretmenlerimizin mesleki yeterliklerinin geliştirilmesine önem veriyor. Bu da sonuç olarak geleceği kuracak çocuklarımızın daha iyi yetişmesine vesile olacaktır. Bu noktada üniversitemizle nasıl işbirliği yapabiliriz? Bunun arayışı içinde olacağız.

Biliyorsunuz son birkaç yıldır ders programlarında değişiklikler yapılıyor ama ölçme ve değerlendirme yöntemlerimiz hala eski yöntemler. Bu konuda bir takım çalışmalar yapılması gerekiyor.

Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu Fatih projesi var biliyorsunuz. Bu sadece okulları bilgisayarlarla donatmakla bitmeyecek. Öğrenci ve öğretmenlerimizin teknolojiyi kullanmaları noktasında daha yetkin hale gelmelerini sağlamak istiyoruz. Bunun için öğretmenlerimize 30 saatlik akıllı tahta kullanım kursu başlatacağız. Ayrıca bu çalışmayla diğer eğitim öğretim yöntemleri perde gerisine atılmış olmayacak zenginleştirilmiş öğrenme yaşantılarıyla bütün yöntemlerin bir arada kullanılması sağlanmış olacak.

 

                Gelecek için yeniden görüşme ve işbirliği temennisiyle ziyaretimiz tamamlandı.