Trabzon 1 Şubesi

OF’TAN BAKANA SESLENDİK: OF, ARTIK YETER

Şube yönetim kurulumuz, bu haftaki yönetim kurulu toplantısını Of ilçemizde gerçekleştirdi. Yönetim kurulunca alınan karar gereği kendine ait yeri olan ilçelerde muhtelif zamanlarda yapılacak toplantıların ilki için Of’ta bir aradaydık.

Toplantımızda;

Son bir haftalık çalışmalar,

Sendikal gündemin değerlendirilmesi,

Of ilçemize özgü değerlendirmeler,

Dünya insan hakları günü ile ilgili çalışmaların planlanması,

Kesinti listeleriyle ilgili değerlendirmeler gibi konuları ele aldık.

Toplantımızda bir hoş geldiniz konuşması yapan İlçe Temsilcimiz Cevdet HACIBEKTAŞOĞLU: Yönetim kurulumuzun aldığı karardan sonra ilk toplantının burada yapılması bizim için çok sevindirici olmuştur. Bu nedenle yönetim kurulumuza teşekkür ederiz.

Değerli arkadaşlar, bildiğiniz gibi Of büyük bir ilçe böylesine büyük bir ilçede sendikacılık için potansiyel çok. Ama sürekli olarak okulları gezmek de çok zor. Biz arkadaşlarımızın ve sizin desteğinizle elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Şu anda ulaştığımız sayı iyi ama yeterli olduğu inancında değiliz. İlk günkü heyecanımızla çalışmaya devam edeceğiz.

Daha sonra söz alan Şube Başkanımız Mehmet KARA: ‘Değerli arkadaşlar, Cevdet Başkanıma misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederim.

Son zamanlarda öyle bir gündem yaşıyoruz ki sendikacılık yapmaya kendimizi veremiyoruz. Sayın bakanımız göreve başladığı günden beri yaptığı her konuşmada bir gaf yapmaktadır. Artık konuşmaması daha hayırlı olsa gerek. Bu güne kadar iktidara yaptığı doğrular için destek verdik bundan sonra da destek vereceğiz. Ancak verdiğimiz desteğin daha fazlasını yanlışlara karşı koyarak da göstereceğiz. Bu güne kadar bu hükümetin hiçbir döneminde hiçbir bakanı istifaya çağırmadık. Böyle bir üslubumuz yok. Ustalık dönemini yaşadığını iddia eden hükümetin bir bakanının bu kadar yanlış yapmaya hakkı yoktur. Evet, bakanlıkta topyekün bir yapılanmaya ihtiyaç var, taşrada ihtiyaç var, eğitim sisteminde köklü değişikliklere ihtiyaç var ama bu kadar yanlışı toplayarak bir doğru elde edemezsiniz. Sayın bakanım gittikçe yalnızlaşmaktasınız, tepki toplamaktasınız. Lütfen eğitimi paydaşlarıyla paylaşarak yönetin. Artık tek taraflı yönetim kavramı tarihe karıştı, yönetişimden bahsediyoruz. Bu da işin içine bütün paydaşları katmakla olur.

Daha ilk gün öğretmenin 3 ay tatil yaptığını, öğretmenden idareci olmayacağını söyleyen, öğretmeni hor gören bakanımız olması moralimizi bozuyor.

Her fırsatta öğretmene vuran, öğretmenin moral motivasyonunu bozan,

Bakanlık kademelerini eğitimciler yerine diğer sektörlerden insanlarla dolduran,

Öğretmenlerin aile bütünlüğü noktasında en ufak bir hassasiyet göstermeyen,

Öğretmen olarak mezun olan insanları başka alanlara yönlendirmeye çalışan bakanımız olması moralimizi bozuyor.

Değerli arkadaşlarım, üslubumuz terbiyemizle paralel gitmektedir. Bu yönüyle daha farklı şeyler söylemek istemiyorum.

Biz sendikacılığı ekonomik temelli yapmadık yapmak da istemiyoruz. Ancak son zamanlarda 666 sayılı yasa ile çalışanların ekonomik haklarında yapılan iyileştirmelerden öğretmen ve öğretim üyelerinin yararlandırılmamasını kınıyoruz. Bu tip uygulamalarla eğitim çalışanlarına moral olarak bir şey vermediğiniz gibi maddi olarak da bir şey vermemiş oluyorsunuz.

Bizler konuşmakla, tatlı dille sorunları çözeceğimiz inancıyla sabırla bekliyoruz. Ancak meydanlara inme hakkımızın da saklı olduğunu belirtmek isteriz’.

Toplantıdan sonra katılımcıların gelecek haftaya dönük beklentileri ve görüşleri alındı. Çalışma takvimi üzerinde duruldu.