Trabzon 1 Şubesi

Sendikacılıkta Gönül Birlikteliğinin Sağlanması Önemlidir

Şube Başkanımız Mehmet Kara, Şube Yönetim Kurulu üyele- rimizden Tevfik İnce, Salim Günaydın ve Vedat Uzuner ile birlikte Akçaabat İlçe tem- silciliğimizi ziyaret etti.

 

Ziyarette bir konuşma yapan Şube Başkanımız Mehmet Kara, uzun zamandır İlçe ziyaretleri planladıklarını ancak kongre son- rasında yoğun geçen programlar nedeniyle bir türlü ziyaret programını başlatamadıklarını ifade ederek, “İnşallah bu ziyaretin arkası gelir ve diğer ilçelerimizi de en kısa zamanda ziyaret ederiz” dedi.

 

Akçaabat’ın okul sayısı ve çalışan personel bakımından en büyük ilçe olduğunu kaydeden Kara, şunları söyledi:

“Bu nedenle bu ilçemize ayrı bir önem veriyoruz. Bunun yanında İlçe Temsilcimiz Kemal Kocaman’ın da büyük katkılarıyla Akçaabat’ta sendikal bilincin geldiği nokta takdire şayandır. Bunu, şunun için söylüyoruz; kongremizde yüksek oranda bir katılım gerçekleşti ve bu bizi son derece mutlu etti. Sendikacılık sadece bir formu doldurup imza atmakla kalmamalı, aynı zamanda bir gönül birlikteliği de sağlanmış olmalıdır. İlçemiz bunu sağlamıştır, o yüzden emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim.”

 

Soru-cevap ve sohbet bölümünde, genel merkezimiz tarafından da ele alınan değerler eğitimi konusu gündeme geldi. Özellikle son yıllarda yaşanan yozlaşma ve bunda televizyon dizilerinin rolü tartışıldı. Ziyarette, genel merkezimiz aracılığıyla konunun gündeme getirilerek, gündem oluşturulması kararlaştırıldı.

 

Ziyarette, gelecek İl Divan Toplantısı’nın planlaması da yapıldı.