Trabzon 1 Şubesi

‘Gücümüzü Üyelerimizden Alıyoruz’

Şube Kadınlar Komisyonumuz Simit Sarayı’nda bir toplantı düzenledi. Toplantıda bir konuşma yapan Şube Başkanımız Mehmet Kara, sendikal hareketin olmazsa olmazlarından birinin bayan katılımı olduğunu düşün- düklerini ve bunu önemsediklerini söyledi.

 

Bayanların yer almadığı bir çalış- manın eksik olacağını belirten Kara, “Bu nedenle sizlerin de sendikamızda aktif olarak yönetim süreçlerinde yer almanızı bekliyoruz. Hepinizin malumu olduğu gibi, Eğitim-Bir-Sen başka odaklardan ve güçlerden emir almamakta, emri de, gücü de üyelerinden almaktadır” dedi.

 

Yakın tarihe kadar, birçok temel insan hak ve özgürlüklerinin ülkemizde nasıl ihlal edildiğini unutmadıklarını kaydeden Kara, “Eğitim hakkından çalışma hakkına birçok alanda temel hakları gasp edilen vatandaşlarımızın bu haklarını kazanmak için, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni umut olarak görmesi ayıbı da yakın geçmişimizde yaşanmıştır. Temel hak ve özgürlüklerini; yaşadığı, vergisini ödediği, seçimlerinde oy kullandığı ülkesinde ayrımcılığa tabi tutularak kullanamayan vatandaşlarımızın bu süreci bir daha yaşamaması arzu ve isteğindeyiz” şeklinde konuştu.

 

Kara’nın konuşmasından sonra Kadınlar Komisyonumuz Nuran Yanık Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıda alınan kararlar Şube Yönetimi’ne iletildi.