Trabzon 1 Şubesi

Demokrasi Dersi Verdiler

Şubemiz 3. Olağan Kongresi’ni yaptı. Mevcut Şube Başkanımız Arslan Balta’nın aday olmadığı kongrede, iki liste yarıştı. Son derece çekişmeli ve heyecanlı geçen kongrede, adaylar, yarışın dostluk ve kardeşliğin önüne geçemeyeceği mesajını verdiler.

 

Divan’ın oluşumu ve faaliyet raporunun okunmasından sonra şahsı adına söz alan Muhammet Berberoğlu ve üniversite adına söz alan Prof. Dr. İlhan Deniz birer konuşma yaptılar.

 

Daha sonra, adaylardan Hüseyin Yıldırım, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. “Amacımız, sendikamızın bayrağını daha ileriye taşımaktır” diyen Yıldırım, “Hizmet sendikacılığı tasavvurunda sadece üyelerinin hak ve menfaatleri değil, milletin huzur ve mutluluğu önündeki engelleri yıkmak için mücadele vardır” şeklinde konuştu.

 

Mevcut yönetimde görevde olan diğer aday Mehmet Kara, milletin değerlerini içine sindirmiş, halkın beklentilerine vakıf tek sendika olduklarını kaydederek, şöyle konuştu: “Sendikamız, politize olmak söz konusuysa, en az politize olmuş, siyaset üstü olmayı ve kalmayı başarmış sendikadır. Sendikamız, bilgiye ve eleştiriye açık, demokrasinin sözde değil, özde savunulduğu bir sendikadır.”

 

‘Biz’ bilinciyle çalışacaklarını ve ekip ruhuyla hareket edeceklerini söyleyen Kara, “Önce MEB’de, sonra da, inşallah üniversitede yetkili sendika olmak için çaba harcayacağız. Bu yeni dönemde Şube Yönetimi toplantıları belirli aralıklarla bir İlçe temsilciliğinde yapılacak, ilçelerin yetkileri artırılacaktır. Emeğin kutsal mücadelesinde, bize devredilecek bayrağı daha yükseklere, sizlerin desteği ile çıkaracağımıza inancımız tamdır” diye konuştu.

 

Kongrede konuşan mevcut Başkanımız Arslan Balta, örgütlenmenin sosyal, siyasal, ekonomik birçok sebebinin bulunduğunu ifade ederek, “Bireyi örgütlenme ihtiyacı içerisine iten bu sebepler konusunda düşünmemiz gerektiği ve bu yönde sendikacılığı gözden geçirmek zorunda olduğumuz kanısındayım. Örgütlenme nedenleri iyi anlaşılınca, sendikacılığa açılım sağlanacak, bireyin ihtiyaçları karşılandıkça örgütlenme kolaylaşacaktır. Sendikamızı belli bir konjonktürle ilişkilendirmeye çalışanlar, önce kendilerinin nerelerden gelen talimatlara göre hareket ettiklerini araştırsınlar. Bizim sendikalılığımız, ekonomik ve özlük haklarının geliştirilmesi yanında eğitimin kalitesini yükseltmiş, eğitim sendikacılığının nasıl olması gerektiğini ortaya koymuştur” değerlendirmesinde bulundu.

 

Başkan olarak görev yaptığı süre içerisinde bütün üyelerimizin haklarını savunmaya, haklı davalarında onlara destek olmaya çalıştığını vurgulayan Balta, “Belki kapımızı çalan herkese beklentileri kadar destek olamadım ama şunu bilesiniz ki, elimden geleni yapmak için var gücümle çalıştım. Bu süreçte gerek beraber çalıştığım arkadaşlarım gerekse üyelerimizden herhangi birinin kalbini kırdıysam özür diliyorum, hepinizden haklarınızı helal etmenizi bekliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Seçim sonucunda, Mehmet Kara, Vedat Uzuner, Prof. Dr. İlhan Deniz, Fatih Karabina, Tevfik İnce, Özgür Demirel, Salim Günaydın’ın oluşturduğu liste 98, Hüseyin Yıldırım ve ekibinin listesi 28 oy aldı.