Trabzon 1 Şubesi

İL DİVAN TOPLANTIMIZI YAPTIK

Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şubesi İl Divan Toplantısını İkram Sofrası’nda yaptı.

Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve Eğitim-Bir-Sen Trabzon 2, üniversite şube başkanı doç. Dr. Aykut Çanakçı da katıldı.

Toplantıda kısa bir selamlama konuşması yapan Günnar ‘Elimizdeki imkanlar doğrultusunda her zaman eğitimci dostlarımızın emrindeyiz. Sizin çalışmalarınızla ülkemizin geleceğini kuracak bir nesil yetiştireceğiz, bu yüzden ne emrederseniz yine söylüyorum; imkanlar ölçüsünde emrinizdeyiz.

Değerli dostlar; başka bir programım nedeniyle hepinizden özür dileyerek ayrılmak zorunda olduğumu ifade ediyorum, toplantınızın hayırlara vesle olmasını diliyorum.

Daha sonra il başkanı Mehmet Kara konuşmasını yaptı. Konuşmasına sendikanın bugünlere gelmesinde emeği geçen, geçmiş dönemlerde emek veren herkese ve halen hizmete devam edenlere teşekkür eden Kara sözlerini şöyle sürdürdü.

Değerli arkadaşlar, şu anda karşınızda son kongrede verdiği sözleri tutan bir yönetim kurulu olarak bulunuyoruz. Bu nedenle bu sözleri tutmamıza destek veren, katkı veren herkese hepinize teşekkür ediyorum. Yaklaşık altmış ilimizde sendikalarımız kendi mükü olan binasına taşındı. Trabzon da bunlardan bir tanesidir ve sendikamıza en az elli yıl hizmet verecek, gıpta ile bakılacak bir binaya sahip oldu. Bu günlere gelmemizde tek tek beş bin beş yüz üyemizin katkısı var hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

Değerli arkadaşlar, iyi bir teşkilatız, güçlü ve iri bir teşkilatız ama bu güç bizi asla teşkilat disiplininden uzaklaştırmasın. Böyle bir bir durumun vuku bulması halinde derha bizim haberimiz olsun ve müdahale edelim.

Değerli dostlar, gittiğimiz hiçbir kurumda başka bir sendikayı kötülemedik, kara çalmadık ama ne yazık ki bazıları her gittiği kurumda bize iftira atıyor, yalan konuşuyor. İşyeri temsilcilerimiz böylesi

Eğitim-Bir-Sen Trabzon 2 nolu şube başkanı Doç. Dr. Aykut Çanakçı da toplantıda bir selamlama konuşma yaptı. Konuşmasında birlik beraberliğe ve teşkilat ruhuyla hareket etmenin önemine değinen Çanakçı ‘Mehmet başkanın işinin zorluğunu biliyorum. O yüzden teşkilat olarak ona sahip çıkmanın gerekliliğine şiddetle inanıyorum. Artık kenarda durup fark edilmeyi bekleme zamanı geçmiş kendimizi gösterme zamanı gelmiştir’. diyerek sözlerini bitirdi.

Kürsüye en son gelen eğitim-Bir-Sen teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcısı Ramazan Çakırcı geldi.

Çakırcı sözlerine başlarken. ‘Değerli arkadaşlar, benden önceki konuşmacılar herkesin yorgun olduğunu söyledi ancak ben tam tersini söylüyorum, herkes canlı, capcanlı, heyecanlı ve diri. O yüzden dipdiri, capcanlı bir dinleyici topluluğuna, capcanlı bir konuşma yapacağım.

Değerli gönül dostlarım ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu dönem yapılan toplu sözleşmeyi beğenmeyip eleştirenler bizim bir dönem önce yaptığımız toplu sözleşmeye atıfta bulunarak eleştiri yapıyorlar. Bu da bizim bir önceki dönem imza altına aldığımız sözleşmenin başarısını gösteriyor.

Kaldı ki son toplu sözleşmede işçilerin aldığı zam oranıyla memur ve emeklilerin aldığını karşılaştırdığımızda da yine bizim sözleşmemizin daha karlı olduğunu görmek mümkün. Ancak birtakım manipülasyonlar ve rakam oyunlarıyla kafa karıştırma çabasında olanlar var.

Kaldı ki mevcut oranların da üzerine çıkma konusundaki çabalarımız toplu sözleşmenin son günü gece geç saatlere kadar devam etti. Mevcut sözleşmeye imza atmamızın çok farklı bileşenleri var. Bir takım odakların imza atmamamız, hakem kuruluna kalması durumunda süreci sabote edecek, sokağı hareketlendirecek beklentiler içerisinde olduğu bilgisini almamız imzada etkili oldu. Kaldı ki olağan üstü hal şartlarının geçerli olduğu bir dönemde olabileceklerin en iyisi olduğunu söylemek mümkün. Daha iyisi olabiir miydi? Normal şatların gçerli olduğu bir süreçte elbette olurdu ki bunu da ilerleyen süreçlerde yine biz yapacağız, yine Eğitim-Bir-Sen yapacak. Geçmiş dönem yetkili olanların elde ettiklerine baktığımızda koskoca bir hiç’ten başka bir şey göremiyoruz.

Değerli arkadaşlar, kıymetli başkanlarım toplu sözleşme konusunda gözden kaçırılan bir başka konu daha var. O da her toplu sözleşmenin bir sonrakine kadar geçerli olduğu konusundur. Yani bizim mevcut orana imza atmamamız durumunda elde ettiğimiz, tartışmaya açtırmadığımız diğer kazanımların her birinin elimizden, gitmesi ihtimali de söz konusuydu. Aslında kara çalanlar da bunun çok net bir şekilde farkındalar ama çalışanların sürecin işleyişiyle ilgili fazla bilgisi olmamasını kullanıyorlar.

Kıymetli başkanlarım, Eğitim-Bir-Sen sadece mali konularda mücadele eden, sadece özlük hakları mücadelesi veren bir sendika değildir. Bizim sendikacılığımız sadece ülke sınırlarına sığdırılamayacak kadar dar kapsamlı bir sendikacılık dedeğildir. Biraz önce Mehmet başkanın da ifade ettiği gibi gönül coğrafyamızın her notasında kendini gösteren, mazluma, kimsesize, muhtaca imdata koşan gönüllerde yer eden bir sendikacılıktır. Bunun yanında dünyanın dört bir tarafındaki eğitim paydaşlarımızla ortak sendikal çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımıza engel olmak için emek veren çaba sarf eden, çomak sokmaya çalışan o kadar karanlık odak var ki saymakla bitmez. Türkiye’nin güvenli bir ülke olmadığından hareketle olmadık iftiralar atmak suretiyle sendikal işbirliklerimizi engellemeye çalışanar oluyor.