Toplantıya Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman PEHLİVAN, Eğitim Bir-Sen üniversite temsilcisi Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Trabzon İl başkanı Mehmet KARA ile sendika il yöneticileri ve üniversiteden akademisyenler ve birim çalışanları katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen il başkanı Mehmet KARA, sendikamızın elde ettiği kazanımlardan örnekler vererek ‘Mücadelemiz, bir günlük, bir yıllık bir mücadele değildir, sosyal ve ekonomik haklarımız için mücadele ederken özgürlükler için de mücadele ediyoruz. Bana göre en önemlisi de budur aslında. Özgürlüklerimizin elimizden alındığı milletimizi fakirleştiren ve ülkemize 300 milyar dolara mal olan 28 Şubat süreci yaşanmasaydı bu gün daha müreffeh daha zengin olacaktık. Bütün gayretlerimize rağmen elde edemediğimiz ek ödemenin maliyeti belki de üç yılda 3 milyar doları ancak bulurken bir 28 Şubat Post modern darbesinin ülkemize ve insanımıza yaşattığı yıkımın boyutlarını varın siz düşünün.
Mehmet KARA’dan sonra Genel Başkan Yardımcısı Teyfik YAĞCI konuşmasını yaptı.
Teyfik YAĞCI, konuşmasına ‘Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletin Olduğu’ haykırışının 93. Yıldönümünü kutluyor, nice 93 yıllara hep beraber milletin egemenliğiyle ulaşmayı diliyorum, dedi. YAĞCI konuşmasında, Trabzon’da yabancılık çekmediğini, gelir gelmez kendini Maraş Caddesi’nde bulduğunu söyledi.
Sendikacılığın geçmişte güzel izler bırakmadığını belirten YAĞCI, bu nedenledir ki camiamızın insanı sendikacılığa hep mesafeli durmuş, soğuk bakmıştır, dedi.
Teyfik YAĞCI; özellikle üniversitelerde ve akademik camiada örgütlenmenin önünde bir takım engeller bulunduğunu söyleyerek bunları şu şekilde sıraladı: Korku, bilmemek, menfaat. Akademik camiada ilerlemek adına sürekli kurulan jürilerle ters düşmemek için yapılan zulümlere ve haksızlıklara karşı çıkılmıyor, çıkılamıyor, bu, korkuyla ilgili. Bir diğeri bilmemek. Neyi bilmiyor insanlar? Sendikacılığı Birçok insan sendikacılığı bilmiyor, bu nedenle özellikle üniversitelerde sendikacılığı iyi anlatmalıyız, pes etmeden defalarca aynı arkadaşları ziyaret etmeliyiz. Bir başka etken menfaat. Menfaat; Akademik kariyere sahip üst düzey yöneticilerin menfi bir yaklaşımı ilerlemenin önündeki en büyük engel olarak görülüyor. Bu nedenle de birçok akademisyen sendikalara üye olmaktan çekiniyor.
Bütün bunlara rağmen özellikle KTÜ’de şube olabilmek için üç z’yi devreye sokmalıyız. Bunlar da Zarafet, ziyafet ve ziyarettir. Üyeliğe davet ettiğimiz insanlara zarafetimizi gösterelim, sadece üyeliğe davet ettiklerimize değil, bütün çevremize zarifliğimizi hissettirelim. Bu konuda hiçbir eksiğiniz olmayacağını da biliyorum. İnsanlara ikramda bulunalım, üyemiz olsun olmasın insanları ziyaret edelim, ihmal etmeyelim. İyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta mutlaka dostlarımızın yanında olalım. Düğünlere, cenazelere katılalım. Katılamasak bile mesajımızı, çiçeğimizi gönderelim.
Değerli arkadaşlar, en kısa zamanda KTÜ temsilciliğinin şube olmasını bekliyor, hepinize saygılar sunuyorum.
Genel Başkan Yardımcısı Teyfik YAĞCI’nın konuşmasından sonra soru-cevap bölümüne geçildi.
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik YAĞCI programın ikinci gününde Üniversite Temsilcisi Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI eşliğinde üniversitede çeşitli ziyaretlerde bulundu.