Haber
2012-05-23 12:40:26
ADALETİN ADALETSİZLİĞİNE KARŞI ALANLARDAYDIK

Hükümete manilerle seslendik:

 

ZENGİNİZ DEDİN DEDİN

BİZ DE İNANDIK SANA

ZENGİN ÜLKE BENZER Mİ?

BATMIŞ YUNANİSTAN’A

 

EY BAŞBAKAN NERDESİN?

MEMURUN EZİLİYOR,

MAZOT, BENZİN DOĞALGAZ

TEPEMİZE BİNİYOR

 

MALİ DİSİPLİN DİYE

DOKUZ ON YIL BEKLEDİK

ERDOĞAN’DAN GELECEK

MÜJDEYE KİLİTLENDİK

 

EN KRİTİK ZAMANDA

NE’DERSİN YURT DIŞINDA

ADALET BEKLİYORUZ

BU MAAŞ ARTIŞINDA

 

HANİ EK ÖDEMESİ

KAMU EMEKÇİSİNİN

BİRİ YER BİRİ BAKAR

BU MUDUR ADALETİN?

 

USTALIK KABİNESİ

HEP ALMANIN USTASI

ON YIL GEÇTİ MEMURLAR

OLDU AKIL HASTASI

 

 

İl Başkanımız Mehmet Kara;

 

“MAĞDURİYETLERLE DEĞİL İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

 

Hükümet ve Sendikalar arasında yapılan zam pazarlığının anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine iş bırakma eylemi ve eylem yaptık. Renkli görüntülere sahne olan eylemde çalışanlar davul zurna eşliğinde horon ettik.

          Mehmet KARA basın açıklamamızda insanca yaşamak istediğimizi belirterek,“                                                                                                     

2012-1013 yılı Toplu Sözleşmesi görüşmeleri Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Görevlileri arasında gerçekleşmiş ve anlaşmazlıkla sonuçlanmıştır. Maaş zammı tekliflerini, 2012 yılına ilişkin %10,26’lık yeniden değerleme oranına dahi çıkarmaya yanaşmayan hükümet, taban aylığa seyyanen zam, özel hizmet tazminatı ve ek gösterge artışları, toplu sözleşme ikramiyesi, ek ödeme artış talepleri, harcırah miktarı artışları, fazla çalışma ücretinin yükseltilmesi,

ek ödemenin emekliliğe yansıtılması, eş ve çocuk yardımı, yemek yardımı, emeklilerin eş yardımından yararlanması, 4/C’lilere 200 TL seyyanen zam yapılması

ve kadroya alınması başta olmak üzere kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca teklifimize karşı teklif sunmayı bile gereksiz görmüştür.”dedi.

 

Eşit işe eşit ücret istiyoruz

Ek ödeme konusundaki taleplerini tekrar yenilediklerini kaydeden Memur-Sen Trabzon şube başkanı Mehmet KARA, “Ek ödemeyi toplu sözleşme masasında olmazsa olmazımız olarak ilan ettik. Çünkü 666 sayılı KHK ile farklı kurumlarda aynı unvanlar arası "eşit işe eşit ücret" dengelemesi yapılırken, öğretmenler, öğretim elemanları, sağlık ve diyanet çalışanları olarak kapsam dışında tutulduk. Emeğinin karşılığını alamayan, itibarı sürekli örselenen kamu çalışanları, ek ödeme mağduriyetinin toplu sözleşme masasında giderilmemesiyle birlikte artık çileden çıkmıştır. 666 sayılı KHK ile müsteşarına, genel müdürüne 772 TL ek ödeme artışı veren hükümet, öğretmenler, öğretim elemanları, hekim dışı sağlık personeli ve din görevlilerinin ek ödemelerini 314 TL artırılması teklifimiz üzerinden Yunanistan’a döneriz kaygısı üretmeyi tercih etmiştir. Bu tercihi kabul etmiyoruz” dedi.

 

Kara isteklerimizi şöyle sıraladı;

Taban aylığa zam için, Aile yardımının artırılması için, Emekli ikramiyesindeki otuz yıllık sınırlamanın kaldırılması için, Toplu sözleşme ikramiyesindeki eklentilerimizin karşılanması için, Ek ödeme artışı için, Özel hizmet tazminatı ve ek göstergedeki adalet beklentimizin karşılanması için, Hükümetin 3,5+4’lük cimri zam teklifine isyanımızı haykırmak için, 4/C’li personele 200 TL seyyanen zam yapılması için, öğretmenler, öğretim elemanları, hekim dışı sağlık personelin, din görevlilerinin ek ödeme mağduriyetini gidermek için alanlardayız. Biz bugün, İşimize sahip çıkmak için, Aşımıza sahip çıkmak için, İşimizi, emeğimizi değersiz görenlere ne kadar önemli olduğumuzu, emeğimizin ikamesi olmadığını haykırmak için işe gitmedik. Hizmet üretmedik. Toplu Sözleşme Masası'nda ek ödeme mağduriyetimizin giderilmemesini, yüzdelik zam ve diğer toplu sözleşme tekliflerimizin karşılanmamasını kabul edemiyoruz. Bu duyarsızlığı protesto ediyor, Türkiye genelinde hizmet üretmiyor,  bir günlük iş bırakarak alanlara çıkıyor ve haykırıyoruz.

 

Eğitim şart ise ek ödeme de şarttır

Hükümet her fırsatta  "eğitim şart" demektedir. Biz de 'eğitim şart ise ek ödeme de şarttır' diyoruz. 'Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor' diyenlerin, kamu çalışanları söz konusu olunca, 'daha fazlasını veremeyiz, yoksa Yunanistan'a döneriz' edebiyatına sarılmalarını inandırıcı bulmuyoruz. Eğer büyüme varsa, bunun maaşlarımıza yansımasını istiyoruz. Ek ödeme toplu sözleşme masasının konusudur' diyerek, masayı işaret edenler sözünü masada da yerine getirmemiş ve kamu çalışanlarını hayal kırıklığına uğratmışlardır. Bin 624 TL alan 9/1 öğretmeni, bin 856 TL alan 7/1'deki öğretim görevlisi, ebesi, hemşiresi, sağlık memuru,4/C'lisi, hizmetlisi, şefi, memuru ilk toplu sözleşme masasını hüsran masası olarak anacaktır. Kamu çalışanları olarak, Kamu İşveren Heyeti'nin dolayısıyla hükümetin bu tavrını not ediyoruz ve hükümete kalkınmada iyi gidiyor olabilirsiniz ama adalette ve gelirin adil dağıtımında sınıfta kaldınız diyoruz.” şeklinde konuştu.

Eylem ve basın açıklamamızdan sonra topluca sendikaya hareket ettik.

EYLEMİMİZLE İLGİLİ FOTOĞRAFLARI 'egitimbirsentrabzon' facebook adresinde görebilirsiniz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen