Trabzon 1 Şubesi

"Bir Bilenle Bilge Nesil " Projesi Ödül Töreni Yapıldı

 

     Trabzon Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil Kitap Okuma ve Kompozisyon Yazma”  yarışması’nın ödül töreni Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleşti.

     Genç Memur-Sen’in hayata geçirdiği “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin ödül törenine Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi ve Memursen Onursal Başkanı Sayın Ahmet GÜNDOĞDU, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır AKTAŞ, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin NUHOĞLU, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahaddin ÇEBİ, Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet KARA, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe belediye başkan yardımcıları, Trabzon Enderun Derneği Başkanı Tuncay BEŞEL, Genç Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mesut BEKÂR, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı ödül törenine ilgi yoğundu.

     Dursun Ali Kurt Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Alperen YAMAN’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla devam etti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan  Trabzon  Genç Memur-Sen Başkan’ı Mesut  BEKAR , Genç Memur Sen’in oluşturmuş olduğu Bir Bilenle Bilge Nesil’in temel felsefesini; aklı selim, kalbi selim, zevki selim gençlik tasavvurunun oluşturduğunu vurguladı. Trabzon’da projenin 85  lisede 3000 öğrenci ve 135 danışman öğretmen ile yürütüldüğünü söyleyen BEKAR,  emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

   Memursen ve Eğitimbirsen il Başkanı Mehmet KARA , önemli bir çalışmaya katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Bu çalışma, genç yüreklerimiz için bir kıvılcıma, medeniyetimizin ihyasında ve inşasında yer alacak öncü nesillerin ortaya çıkmasına vesile olacaktır” dedi.  Hak, emek, özgürlük mücadelesinin yanı sıra, başka sorumluluklarının da olduğunu kaydeden KARA, “Bunlardan biri de ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesidir. Üyelerimizin heyecanıyla, bilgi donanımlarıyla beraber bizi nitelikli kılan temel özelliğimiz, inanç değerlerimiz ile insanlığın birikimini mezceden temel felsefemizdir. Bu felsefemizin sahaya yansıması olarak, gençlerimizin, devraldıkları inanç değerlerini, erdemi, ahlakı ve ilmî müktesebatı taşımalarını ve bunları insanlık birikimiyle buluşturmalarını mümkün kılacak çalışmalara ağırlık veriyoruz. İsteğimiz, ilmin irfanla buluşması, tecrübenin geleceğe pusula olmasıdır. Bu nedenle, binlerce öğrenciyi kitapla, öğretmenle, bilgiyle, değerlerimizle buluşturuyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde ve devam etmesinde emeği, katkısı olan Genç Memursen  yönetimine ve  teşkilatlarımıza, öğretmenlerimize, yöneticilerimize teşekkür ediyor ve böylesine soylu bir eylemin içinde yer alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepsine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. “ Öğrencilerimizin ödüllerinin temininde desteğini esirgemeyen Sayın İlçe Belediye Başkanlarımız Ahmet Metin GENÇ’ e , Recep ÇEBİ’ ye, Muhammet Sait GÜRSOY’ a, Osman Nuri EKİM’ e , Mümin NUHOĞLU’ na, Hanefi TOK’ a , Koray KOÇHAN’ a, Salim Salih SARIALİOĞLU’ na , Rahmi ÜSTÜN’ e ve Muhammet BALTA’ ya ve Akoluk Basın Yayın Dağıtım ile Turkuaz Yayın Dağıtım’a teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

     Sonrasında Kürsüye gelen Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahaddin ÇEBİ , projeye katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti. Genç Memur Sen’in öğrencilerimizin gelişime katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdiği projenin önemine vurgu yapan ÇEBİ, gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak konuşmasına sonlandırdı.

     Ödül töreninde konuşan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin NUHOĞLU , eğitim ve öğretimin önemine vurgu yaparak her zaman ve her koşulda gençlerimizin yanında olacağını söyledi. Demokrasinin gelişmesinde eğitimin önemine dikkat çeken başkan, milli birlik ve beraberlik vurgusu yaprak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Projede görev alan öğretmen, öğrenci ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

    Kürsüye çıkan Memur-Sen Onursal Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Ahmet GÜNDOĞDU, Asım’ın Nesli’ni yetiştirmek istediklerini belirterek, “Necip Fazıl'ın yarım asır boyunca çile ile ördüğü Büyük Doğu'sunu yetiştirmek istiyoruz. Sezai Karakoç'un yeni ve büyük bir medeniyet tasavvuru olan Diriliş neslini yetiştirmek istiyoruz. Merhum Genel Başkanımızın istediği gibi menfaat uygarlığına karşı uyanık olmak zorunda olan bir İslam gençliğini yetiştirmek istiyoruz. Bunun için Genç Memur-Sen'i kurduk” diye konuştu. Gençlerin FETÖ ve benzeri her türlü terör örgütünden uzak durmalarını vurgulayan Gündoğdu, gençlerimizin her zaman bu tip terör oluşumlarının karşısında durmalarını, vatansever birer insan olmalarını ve ülkemizin milli birlik ve beraberliği için, ülkemizin kalkınması için ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını istedi. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Trabzon’da ortaöğretimde öğrenim gören üç bini aşkın öğrencinin katıldığı yarışmada 364 öğrenci ödül aldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Sude ÜNVER birinciliğe, Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammet TANIŞMA ikinciliğe, Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Rüveyda Buse MUTLU da üçüncülüğü elde etti. Yarışmada birinci olan öğrenciye Umre ödülü, ikinciye Balkan gezisi, üçüncüye GAP turu, 100 öğrenciye Çanakkale ziyareti, 61 öğrenciye bisiklet, 200 öğrenciye hediye çeki, proje danışman öğretmenlerine de Batum gezisi ödülleri verildi. Program, belgelerinin verilmesiyle ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.